Ako si poradiť s lenivosťou - 3 tipy od našich úspešných klientov
top of page

Ako si poradiť s lenivosťou - 3 tipy od našich úspešných klientov


Potrebuješ nájsť motiváciu a mať k tomu vytýčený jasný cieľ? Prinášame Ti inšpiráciu od našich úspešných klientov.


Je 6:00 ráno 12-teho januára 2021. Druhá vlna korony je na vzostupe, vonku je tma a pocitovo je -11 stupňov.


Znie Ti to ako lákavá ponuka na ranné cvičenie? A ešte k tomu vonku v parku Jama? Pravdepodobne nie🙃.


Napriek tomu, tri naše klientky sa dvakrát do týždňa o siedmej ráno, či je teplo, slnko, dážď, mráz alebo zima, stretávajú vonku, spolu s trénerkou Alenkou, na rannú dávku endorfínov😊.


Každá má doma: deti (povinnosti:), manžela (ďalšie povinnosti:), samozrejme aj prácu a domácnosť (opäť povinnosti:).


Ani toto všetko im nebráni, vedia sa prinútiť a ísť cvičiť! Ako sami hovoria, aj napriek lenivosti, láske k rannej teplej posteli a miliónom iných výhovoriek, prečo by sa to nedalo, to dokázali. Ako? Čo je kľúčom k ich úspechu?


Prečítaj si ich recept a nechaj sa aj TY inšpirovať.

Norika Čo ťa motivuje cvičiť? "Hlavnou motiváciou je byť fit a udržať sa vo forme. Počas tohto koronového obdobia sa na každý tréning teším aj preto, že sa stretneme skvelá partia a okrem posilnenia tela, sa uvoľníme aj psychicky a často sa dobre zabavíme 🙂."

Máš nejaké výhovorky? Aké? Ako s nimi pracuješ?

"Výhovoriek bolo kedysi dosť (nemám čas, treba riešiť deti, prácu a iné), ale keď už som sa na to pravidelné cvičenie dala, žiadne nie sú. Všetko sa dá nejako zladiť, keď sa chce. Aj kvôli tomu, že v tom nie som sama 😉.

Keď sme po jarnom období trénovania vonku, prešli letom postupne do jesene, veľmi som neverila, že takto vonku budeme naozaj cvičiť aj počas zimy. Nakoniec stačilo dokúpiť pár teplých vrstiev a zvládli sme to spoločne parádne."



Lucka Čo Ťa motivuje cvičiť?

Určite ma motivuje to, že vidím veľký progres v kondičke spred pár rokov, keď sme začínali a teraz. Vidím zmenu aj na svojom tele, je pevnejšie a krajšie. Tiež ma motivuje dobrý pocit, ktorý vždy po tréningu mám a ktorý mi naštartuje deň. A v neposlednom rade ma motivuje ku skorému rannému vstávaniu aj to, že sa stretneme s našou partičkou a partičkou kardioboxeristov, preberieme aktuálne dianie a vždy sa príjemne zasmejeme (tuším štruktúra hodiny sa to volá :-)). Máš nejaké výhovorky? Aké? Znie to asi zvláštne, ale výhovorky naozaj nemám, zatiaľ vždy prevláda ten pocit, že sa na cvičenie teším. Málokedy som zažila, že sa mi vyslovene nechcelo vstať (či už tmou vonku alebo škaredým počasím), ale nakoniec aj tak vyhral dobrý pocit z cvičenia a zlepšená nálada hneď z rána. Ako s výhovorkami pracuješ (ak nejaké máš)? Myslím, že za tie dva roky, čo spolu cvičíme, sa to naše vnútorné nastavenie tak preklopilo, že ani len nerozmýšľame nad tým, že sa nám nechce, resp. že s tým chceme "seknúť". Skrátka, stalo sa to akousi prirodzenou súčasťou nášho života. A odrádzajú ma aj príbehy dievčat, ktoré s nami cvičili, potom na istý čas prestali a už sa k tomu z rôznych dôvodov nevrátili - to je pre mňa taký zdvihnutý prst, že nesmiem skončiť😀."



Gabika


Čo Ťa motivuje cvičiť?


"Odkedy pravidelne cvičím, cítim sa výborne, nielen fyzicky ale aj psychicky. Cvičím v spoločnosti ľudí, ktorých mám rada a cítim sa s nimi príjemne. Neviem si už ani predstaviť, že by som necvičila. Naša trénerka Alenka je vždy pozitívne naladená a je to veľká motivátorka, ktorá nás poháňa vpred." Máš nejaké výhovorky? Aké? "Cvičiť nejdem jedine, ak som chorá a je mi to vždy veľmi ľúto. Našťastie sa to nestáva veľmi často." Ako s výhovorkami pracuješ (ak nejaké máš)? "Pre mňa bol už od začiatku dôležitý pocit, že ma čaká trénerka, ktorá má pripravený program na celú hodinu. Vyhovuje mi pravidelnosť a na výhovorky som nikdy nemyslela🙂."


Čo teda najviac zarezonovalo v ich príbehoch? Čo je ten impulz, ktorý ich poháňa vpred? SILA PARTIE A MOTIVÁCIA TRÉNERA! Samozrejme, dosiahnutie lepšej kondície, pevnejšej postavy, načerpanie energie, sú VŽDY veľkými motivačnými bodmi, ale to, že si toto všetko prežili so "spolubojovníkmi" z tréningovej partie, ich poháňa NAJVIAC a dáva im silu a vôľu vstať, opustiť svoju zónu komfortu a trénovať, aj keď je vonku -11°C.

Poď aj TY pobiť lenivosť pohybom a zábavou v dobrej partii. Priveď aj svojho partnera, partnerku, kamaráta, kamarátku a spoločne sa potiahnite za vytúženým cieľom a výbornou energiou.


48 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page